Voort Chrysanten - Jaarrond Chrysanten teelt

Over Voort Chrysanten

Bij Voort Chrysanten staat elke dag in het teken van chrysanten. Jaarrond leveren we deze prachtige natuurproducten, zo’n 10 miljoen takken tros- en pluischrysanten per jaar, geteeld op twee locaties. Wij zijn gespecialiseerd in zware en uniforme bloemen voor de Oost- Europese markt. Onze afnemers kunnen rekenen op chrysanten van een constante en gegarandeerde kwaliteit. Dankzij onze ligging dicht bij de veiling van FloraHolland, kunnen we altijd snel leveren en bent u altijd gegarandeerd van een vers product.

Aan onze grote betrokkenheid, korte lijnen en grote betrouwbaarheid merkt u dat Voort Chrysanten een echt familiebedrijf is. Chrysanten telen we sinds 1974 en we bouwen dus op tientallen jaren ervaring.

De huidige eigenaren zijn Arjan en Richard van der Voort.

Geschiedenis
Al meer dan 40 jaar is de familie van der Voort actief in de sierteelt. Aad van der Voort begon het bedrijf op een stuk grond van zijn vader. In de loop van die 40 jaar kwamen er 2 zonen in het bedrijf, Richard en Arjan. Dit vormde in 2001 Firma R. & A. v.d. Voort. Aad van der voort begon met de anjerteelt en in 1975 stapte hij over op de chrysanten teelt. Sinds 2014 is de naam van het bedrijf Voort Chrysanten.

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid naar een oppervlakte van 36.000 m2 verdeeld over twee locaties, waar een kleine 10 miljoen takken tros- en pluischrysanten worden geteelt. Richard teelt de pluischrysanten, de gehele PIP Serie: PIP, PIP Salmon, PIP Purple en daarnaast Anastasia Dark Green. Arjan teelt de troschrysantenten met de soorten VIP, Royce en Zembla Wit. In totaal zijn er 10 medewerkers in dienst op twee verschillende locaties. Voort Chrysanten levert ongeveer 80% van de productie voor de klok van Flora Holland, de overige 20% gaat op contract met vaste afnemers.

Richard en Arjan v.d. Voort komen uit een bijzonder ondernemende familie.
Lees hier het artikel in de Nyenrode waar het hele verhaal te lezen is. >>