Voort Chrysanten = Kwaliteit

Vaasleven getest

Ook de positieve keuropmerking "Vaasleven getest" zien verschijnen op het klokfront?

Deze opmerking betekent dat de bloemen of planten zeer regelmatig in het Kenniscentrum Productkwaliteit staan. Met deze keuropmerking laten aanvoerders de handel zien dat zij helemaal achter hun product staan.

Het Kenniscentrum Productkwaliteit onderzoekt de houdbaarheid, het open komen van de bloemen, het voorkomen van Botrytis en bijv. de sierwaarde van planten. Ook kijkt het Kenniscentrum Productkwaliteit naar andere kwaliteitsaspecten zoals verkleuring, blad- en steelkwaliteit.

Een vast assortiment van een vaste groep aanvoerders staat in het Kenniscentrum Productkwaliteit. Wij laten onze chrysanten iedere 4 weken testen op vaasleven. Handelaren volgen de resultaten via Internet of via een bezoek aan het Kenniscentrum Productkwaliteit.

Binnen 'Vaasleven Getest" werken aanvoerders en kopers samen aan het verbeteren en zichtbaar maken van de kwaliteit van de verhandelde bloemen en planten.
Vaasleven getest is opgezet door FloraHolland, vestiging Aalsmeer in nauwe samenwerking met aanvoerders, kopers en de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB).

Verzorgingstips consument

  • Haal de bloemen thuis meteen uit de verpakking.

  • Gebruik een schone vaas met lauw water en eventueel snijbloemenvoedsel.

  • Verwijder het blad dat zich onder de waterlijn in de vaas bevindt van de stengel.

  • Snijd drie tot zes centimeter schuin af, zodat het uiteinde niet plat op de bodem van de vaas rust. Chrysanten staan graag op een redelijk koele plek.

  • Vermijd direct zonlicht en tocht.

  • Beschadigde of stervende bladeren of bloemen verwijderen.

  • Elke vier tot vijf dagen een stukje van de stengel afhalen voor een goede wateropname.


Meer over Chrysanten